Hrášek je zase bohatým zdrojem vitaminů a minerálů. Obsahuje fosfor, vápník, vitaminy A, B, E a C. Podporuje růst buněk a tvorbu červených krvinek.
Co potřebujeme?
600 g FILETY Z TRESKY
40 g OLIVOVÝ OLEJ
600 g HRÁŠEK ČERSTVÝ
600 g BRAMBORY
SŮL, PEPŘ, ČESNEK
ČERSTVÁ MÁTA
CITRONOVÁ ŠŤÁVA
Postup:
Ze všeho nejdřív rybu omyjeme a očistíme. Pokapeme citronovou šťávou, mírně osolíme a opepříme. Zatím si dáme na cca 3 minuty povařit hrášek ve vroucí vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou. Následně hrášek rozmixujeme s olivovým olejem a dochutíme mátou. Podle chuti můžeme přidat trochu soli a citronové šťávy.
Rozehřejeme pánev s kapkou oleje, zlehka orestujeme česnek nakrájený na plátky a přidáme rybu na pánev. Opečeme z obou stran dozlatova. Hotovou rybu podáváme na hráškovém pyré s uvařeným bramborem.