Kakao působí příznivě na psychiku a výrazně zlepšuje náladu. Obsahuje totiž látky, které v mozku vyplavují serotonin – hormon dobré nálady. Najdeme v něm i spoustu minerálních látek jako jsou hořčík, železo, chrom, zinek, a také vitamín C. Theobromin zase pomáhá rozšiřovat cévy a zlepšuje průtok krve. Snižuje tak krevní tlak a riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění.
V lesním ovoci najdete velké množství antioxidantů, které pomáhají v boji proti stárnutí pokožky, rakovině i dalším nemocem. Antioxidantům sekundují vitamíny, minerální látky a sekundární rostlinné látky.
Co budete potřebovat?
- Rýžová mouka 150 g
- Mléko 250 ml
- Vejce 1 kus
- Med 1 lžíce
- Kypřící prášek 1 lžička
- Kakao RAW 2 lžíce
- Máslo 1 lžíce
- Olej na smažení (nejlépe kokosový olej)
- Tvaroh ve vaničce a ovoce na ozdobu
Jak na to:
V míse rozšlehejte vejce, k němu přidejte mléko, rozpuštěné máslo a med.
Mouku prosejte do směsi spolu s kypřícím práškem a kakaem. Přidejte špetku soli a vše důkladně promíchejte. Těsto musí být husté tak akorát, aby se dalo nalít na pánev. Necháme 15 minut odpočinout v lednici.
Na rozehřátou pánev přidejte trochu oleje. Těsto nalijte naběračkou na pánev a lívance smažte pár minut z každé strany. Hotové je podávejte ozdobené tvarohem a ovocem.
Dobrou chuť!
Napište nám na Facebook, s čím máte lívance nejraději.