Co budete potřebovat?
- 4 STŘEDNÍ RAJČATA
- 400 G MOZZARELLY
- 200 G ŠUNKY
- 20 ML OLIVOVÉHO OLEJE
- 4 SNÍTKY ČERSTVÉ BAZALKY
- 2 STŘEDNÍ CEREÁLNÍ BAGETKY
Rajčata obsahují vitamíny A, C, E, K a jsou bohatá na minerální látky. Třeba na draslík, který potřebujeme nejen pro správnou funkci nervového a svalového systému, ale taky pro správnou funkci našeho srdce.
Jsou také nejbohatším zdrojem silného antioxidantu lykopenu, který pomáhá likvidovat volné radikály v těle a chránit tak třeba proti rakovině.
Mozzarella má jen 40 % mléčného tuku a řadí se tak mezi nízkotučné sýry. Obsahuje vyšší množství vápníku a vody, proto se hodí při potížích s ledvinami, játry nebo vyšším krevním tlakem.
Látky obsažené v bazalce podporují vylučování žaludečních šťáv, pomáhají proti plynatosti, podporují chuť k jídlu a zlepšují trávení. Ulehčují také odkašlávání, zklidňují nervy a zlepšují činnost ledvin.
Postup:
Nakrájená rajčata a šunku dejte na talíř, natrhejte mozzarellu, bazalku a zakápněte olivovým olejem. Podávat můžete s čerstvou cereální bagetkou.