Suroviny:
300 g bílé hladké pšeničné mouky
600 g celozrnné žitné mouky (hrubě mleté)
10 g jemné mořské soli
30 g droždí
50 g rajčatového protlaku
750 ml vody
extra panenský olivový olej
koření na pizzu
cukr, sůl
Dle chuti na posyp:
Šunka, žampiony, rajčata, paprika, kukuřice, mozarella, tvrdý sýr.
Postup:
V míse promícháme obě mouky a sůl. Z vody, droždí a špetky cukru připravíme kvásek a pak ho přidáme k moukám. Vypracujeme těsto a necháme ho 1 hodinu kynout. Potom z těsta vytvarujeme kulaté korpusy, které dáme na plech nebo do kulaté formy vyložené pečicím papírem. Korpus potřeme rajčatovým protlakem a poklademe surovinami podle chuti: třeba šunkou, žampiony, rajčaty, paprikou, kukuřicí nebo mozzarellou. Posypeme sýrem a kořením na pizzu.
Pečeme 20-25 minut při teplotě 230 °C.