Protetická ambulance

Odborné zhotovení protéz, ortéz, speciální obuvi a dalších zdravotnických pomůcek.

Výhody počítačové analýzy chodidel

  • vede ke stanovení dalšího postupu případně zahájení efektivní léčby
  • lze stanovit přesný plán korekce
  • výsledky lze použít pro výrobu ortopedických vložek na míru, případně dalších pomůcek
  • přístroj získá řadu důležitých dat potřebných pro práci lékařů a protetiků
  • data jsou archivována – můžeme tak srovnat nové výsledky s minulými a zjistit, zda došlo ke zlepšení či nikoliv

S čím Vám protetika pomůže?

Protetika se zabývá individuální výrobou protéz, končetinových ortéz, ortopedické obuvi, ortopedických vložek, trupových ortéz a dalších zdravotních pomůcek, které zvyšují kvalitu života po úrazech, při specifických onemocněních nebo vrozených vadách.

Protézy a ortézy na míru

Zhotovujeme a aplikujeme protézy pro pacienty po amputacích horních a dolních končetin. Protézy umožňují návrat k původním pohybovým aktivitám a rychlému zařazení do společnosti. Nové technologie a materiály přispívají ke spolehlivosti a jednoduché ovladatelnosti protéz.

Další skupinou pomůcek jsou ortézy dolních a horních končetin jejíž funkce spočívá ve stabilizaci, fixaci, podpoře nebo také kompenzaci zbylých funkcí končetin. Nejčastěji jsou aplikovány u vrozených vad, úrazů a jiných pohybových potíží. Ortézy vynikají zejména lehkostí, snadnou ovladatelností, stabilitou i příjemným vzhledem.

Ortopedická obuv pro zdravou chůzi

Snažíme se pomáhat lidem, kteří mají špatný stereotyp chůze či jiné zdravotní problémy. Vytváříme ortopedickou obuv, která je speciálně upravená, vytvořená vždy přesně na míru a podle požadavků zákazníka. Výrazně tím napomáhá řadě závažných postižení nohou. Má rovněž zásadní vliv na průběh léčby po úrazech nebo vrozených vadách a působí jako prevence vzniku dalších problémů. Velkou pozornost je také třeba věnovat výběru a konstrukci ortopedické obuvi. Naše protetické pracoviště nabízí ortopedickou obuv zhotovenou na základě individuálního zaměření, která je zásadně vyráběna z přírodních materiálů v mnoha barevných provedeních.

Podologická poradna

Součástí našeho protetického pracoviště je podologická poradna. Prvním krokem, který vede ke zjištění příčiny bolesti chodidel a ke způsobu náprav, je počítačová analýza chůze a stoje, kterou provádíme v našem zařízení pomocí pedografického přístroje MatScan.

Na základě vyšetření lze doporučit řešení případných nedostatků při pohybových aktivitách. Vyšetření je vhodné zejména u deformit nohou, při bolestech plosky nohy, nosných kloubů kotníků, kolen, kyčlí, ale i zad.

Obraťte se na odborníky

Hledáte-li specialisty pro odborně zhotovené ortopedické a protetické pomůcky po úrazech, při onemocněních nebo vrozených vadách, obraťte se na naše specializované pracoviště, které má v této oblasti bohaté zkušenosti. Odborníci z našeho nestátního zdravotnického zařízení Vám také rádi poradí s výběrem vhodné zdravotní pomůcky, která bude řešit Váš aktuální problém.

Pro více informací navštivte www.protetika-ergona.cz.